Educatie si cultura prin cinema

Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Culturii si Cultelor, impreuna cu Fundatia "Romania prin cinema" au lansat, in cadrul Programului "Educatie si cultura prin cinema", Cinemateca elevilor, cu scopul de a dezvolta cultura cinematografica in randul liceenilor. Acest program a beneficiat de sprijinul Fundatiei ANONIMUL.

Cinemateca elevilor s-a desfasurat pe durata stagiunii 2002 - 2003, si a constat in prelegeri urmate de proiectii ale celor mai semnificative opere ale cinematografiei mondiale (Michelangelo Antonioni, Luchino Visconti, Federico Fellini, Krzysztof Kieslowski, Andrej Wajda, Oliver Stone, Milos Forman, Pier Paolo Pasolini, Luis Bunuel, Alfred Hitchcock, Orson Wells, Andrei Tarkovski etc.)

Cinemateca elevilor a fost gazduita de Palatul National al Copiilor.

Scoala Normala Superioara Bucuresti

Proiectul pentru infiintarea unei scoli de inalte studii la Bucuresti a fost formulat in ianuarie 2000 de un grup de tineri cercetatori absolventi de doctorate la prestigioase universitati straine (ENS Paris, MIT, Penn State University), pe modelul celebrelor Scoli Normale Superioare de la Paris si Pisa si al Colegiilor Universitatilor Oxford si Cambridge.

Prestigiosi oameni de stiinta romani si straini au aderat la acest proiect.

Din primul sau an de activitate, Fundatia ANONIMUL a sprijinit aparitia unor publicatii care pot contribui la transformarea societatii romanesti intr-o societate europeana.

Revista de Drept Penal

Prestigiosi oameni de stiinta romani si straini au aderat la acest proiect.

Romanian Journal Of Society And Politics

ROMANIAN JOURNAL OF SOCIETY AND POLITICS este o revista academica de stiinte sociale, publicata bianual in limba engleza, sub auspiciile Societatii Romane de Stiinte Politice. Rolul ei este de a crea un forum de dezbatere, deschis cercetatorilor, profesorilor si studentilor interesati de analiza fenomenelor socio-politice din Romania. Fiecare numar al revistei abordeaza o tematica specifica si cuprinde articole teoretice, cercetari empirice si recenzii de carte, semnate de autori romani si straini. RJSP este editata de o echipa compusa din trei editori executivi si de un comitet editorial. Continutul si politicile revistei se afla sub indrumarea unui comitet international.